Din varukorg är tom
 

Släktnamnet rosmarinus anses komma från latinet och betyder "havets dagg". En teori är att namnet i den betydelsen beror på att rosmarinens blommor är ljusblå, små och många och att det kan se ut som om halvbuskarna är täckta av daggdroppar när de blommar. Det finns även sorter med vita, rosa eller lila blommor.

Redan under medeltiden användes rosmarin som ingrediens i rökelse och i aromatiska oljor. Växten ansågs även skydda mot onda makter. Rosmarin ansågs även vara bra för minnet.

Våra smycken är som rosmarin, skira som havets dagg, leder tankarna till väldoft och som presenter kommer dom att påminna länge om givaren.

Välkommen till vårt rika sortiment av smycken!
Vi erbjuder smycken för honom och henne och sortimentet omfattar halsband, armband, ringar, örhängen och kedjor. Materialet på våra smycken är bl a silver, tibetansk silver, metall, silverpläterad vit mässing, läder, emalj, muranoglas och rostfritt stål. Vi har även ett sortiment i strass.

Om oss och våra varor
Rosmarin smycken är en web-shop som tillhör ambo Consulting. Vi är ett registrerat företag vars affärsidé är att sälja prisvärda smycken av hög kvalitet.
Våra smycken skall kunna tillfredställa olika smaker.

Vi väljer våra smycken med omsorg och ser till att få ett varierat utbud inom varje artikelgrupp.

Vi har F-skattesedel.
Organisationsnummer: 969691-9340


Tibetansk silver
Har inte så mycket med silver att göra. Tibetansk silver är en benämning på en metallegering med koppar, zink och ibland en liten del silver. Tibetansk silver har ett antikbehandlat utseende.

Silverplätering
Innebär att smycket har ett överdrag av äkta silver. Detta övedrag kan med tiden nöttas bort, men väl utfört sitter det oftast kvar. Skötsel är viktig. Putsa ditt smycke med en mjuk silverputsduk utan tillsats av kemikalier.

Sterling silver
Sterling silver är en legering som består av 92,5 %  silver. Resten är i huvudsak koppar och undantagsvis zink.

Vit mässing
Mässing är en kopparlegering, där koppar är legerat med zink. Det kan förekomma fler legeringsämnen. Vanligast är det dock med mässing som består av 65 % koppar och 35 % zink. Vit mässig har en högre halt av zink, oftas över 50 %. Används ofta till smycken som silverpläteras då dess färg är snarlikt silver.

Rostfritt stål
Rostfritt stål är en järnlegering som har god motståndskraft mot korrosion (rost) och andra kemiska angrepp. Rostfritt stål har börjat användas mer och mer till smycken, då dess hållbarhet och motståndskraft mot korrision gör att smycket håller sig vackert och inte behöver putsas särskilt ofta.

Kontakt
Har du några frågor eller vill komma i kontakt med oss - maila oss gärna på
shop@ambo.se
Vi besvarar alla mail inom 48 timmar.